torstai 9. helmikuuta 2012

Vähän treeniä, pari kisaa

Noniin, jos nyt vain otan aikaa kirjoittaa tännekin.
Tosiaan, tämän vuoden kisakausi on avattu. Neljästä kisasta kaksi nollaa ja kaksi hyllyä, ihan hyvä aloitus siis. :)

22.1. agiradan video on tosiaan alemmassa postauksessa. Sitä katsellessa yritin tässä miettiä, että minkäköhänlainen se hyppäri oli ja mitä siellä tapahtui. Hmm. ei mitään muistikuvaa. Piti vakoilla kaverin kisavideo ja johan muistuu.. Hyllytettiin rata aika alussa, uskoin, että voin kääntää Fisun oikeaan putkeen valssaamatta ja käänsinkin, mutta käännöksen jälkeen lopetin ohjaamisen ja niinhän se sitten juoksi kuitenkin sinne väärään putkeen. Tai itse asiassa pussiin. Jatkettiin ja kun mentiin uudelleen samaiselle pussille, F sai jotenkin koko pussikankaan esteestä irti ja tuli sen välistä ulos. Outoa.

Loppurata sujui ongelmitta, erityisen iloinen olin kahden peräkkäisen välistävedon onnistumisesta. Olen myös saanut huomata, että osaan (uskallan) nykyisin tehdä persjättöjä ja Fisu osaa jopa lukea ne! Siistiä. :) pimeät putkikulmat toimi myös, samoin valssi keppien jälkeen. Fisu oli hieno! =) Myös twisti onnistui kivasti, mikä ei ole ihan itsestäänselvyys. F kiertää helposti hypyn ohi, eikä hyppääkään takaisin mua kohti. Mutta nyt toimi. Tuomarina oli Anne Viitanen.

Agirata menikin sitten sujuvammin. Keinu mentiin kahteen otteeseen, ihan ok. Mä kurja en pysäyttänyt koiraa puomilla, soosoo. Muuten ei kai mitään erityistä. Parit kaarrokset, siinä ei mitään uutta. ;-) Tulos siis 0, aika -5,81.Fisun etenemä 4,01 m/s ja sijoitus 5./31. Nollia tehtiin 7 kappaletta. Tuomarina Kari Jalonen.


5.2. käytiin sitten toistamiseen hyväksi havaitulla Vuokkoset-areenalla kisailemassa, jälleen kaksi rataa. Tuomarina molemmissa Allan Mattsson. Saatiin Maiju ja Hippi-vesiäinen kyytiläisiksi, ei tarvinnut yksin mennä. :)

Ekana oli vuorossa hyppäri, joka ei valitettavasti tullut videolle. Rata oli aika kimurantti, mutta mun mielestä mukavan sujuva ja aika selkeä. Keppikulma oli vaikeahko avokulma, Fisu suoriutui siitä hyvin. :) Yksi "pommiputki" oli radalla, mutta sain Kisun kivasti käännettyä sieltä pois. Muuten rata meni mun mielestä hirmu hyvin, mutta käännöksistä tuli ihan kamalia. Hirveät kaarrokset, ihan todella. EHkä liukas alusta tekee osansa, ehkä rata oli sellainen (tuli kaarroksia muillekin), mutta kamalia silti. Toisaalta, Oreniuksen koulutuksissa on usein tullut palautetta, että käännän Fisua "liikaa", koska se kuitenkin tekee aika siististi muutenkin. Mutta nyt selvästikin käänsin aivan liian vähän. :/ Esimerkiksi yhdessä kohtaa oletin, että hyppy radan reunaa kohti olisi koiralle selkeä merkki, että älä hyppää kauas, eikä se sinne ponnistaisi mitenkään täysillä, mutta melkoinen kaaaaarros tuli.. Mun pitäisi siis auttaa Fisua lisää.

Positiivista oli se, miten hyvin F pysyi kuitenkin mun ohjauksessa mukana. Se meni juuri sinne kuin pitikin. =) Takaakierrot ja haltuunotot toimi. F myös irtosi hyvin kun lopussa oli takaaleikkaus-irtoamis -kohta. Hyvä mieli jäi radasta! Tulos 0, aika -2,63, sija 6./29, etenemä 3,96 m/s. Nollia yhteensä 7 kappaletta. Vielä on siis vähän parantamisen varaa, jos meinataan sertejä joskus tavoitella.... Mutta ei Fisu hidas ollut! Ohjaaja ei vain auttanut navigoimisessa tarpeeksi. ;/

Agirata meni oikeastaan mun mielestä jopa paremmin, jos ei paria virhettä oteta huomioon. Ohjauksellisesti paljon toimivampi esitys. Rataantutustuminen meni multa tosi nolosti, pohdin muutamaa ekaa hyppyä ehkä 4 minuuttia ja loppurataa ei luonnollisestikaan tullut erityisen hyvin mietittyä. Radan haasteet oli kuitenkin alussa. olin iloinen, että uskalsin ratkaista alun hyppykuvion eri lailla kuin varmaankin kaikki muut. Mua pelotti yksi takana kummitteleva hyppy niin paljon, että halusin ottaa varman päälle ja kääntää Fisun toista kautta hypyn ympäri. Se toimikin tosi kivasti ja koiran linja jatkoon oli hyvä.

Taaskin yksi valssi oli ihan riittämätön ja kaarros sen mukainen. Höh. Keinulta tuli vitonen. Tämän huomasin vasta videolta. F loikkasi pois ennen kuin lauta osui maahan, paha paha. Itse en varmastikaan malttanut tarpeeksi. :/ A:n kontakteille en pysäyttänyt koiraa, huono myös (Mun pitäisi niiin parantaa omia tapojani... :( )

Varsinainen mokailu tapahtui sitten kepeillä. Ollaan treenattu persjättöjä keppien lopussa niin paljon, että luotin koiran osaamiseen, mutta niin vain tuli Fisu pois ennen vikaa väliä. Mur! Sen jälkeen se ehti jo tehdä seuraavan hypyn, mistä siis HYL. Otettiin kepit uudelleen, tein tahallaan persjätön uudelleen, tällä kertaa onnistui.

Loppurata oli mun mielestä oikein toimiva. Puomin kontaktit tehtiin kunnolla (no tiettyhän mä maltan kun on jo hylly alla...) ja loppusuoralla uskalsin kokeilla ja ehdinkin persjättää, jee! Jatkossa ehkä valssaan keppien lopussa vastaavassa kohtaa.
Laitetaan nyt se videokin, vaikkei esitys mikään superhieno olekaan.

Tämän viikon treeneissä otettiin vähän korjaussarjaa kyseiseltä agiradalta. Kepeillä valssailtiin, mikä toimi myös ihan hyvin. Perkuleen Fiskars jätti taas vikan välin tekemättä kun persjätin. Hitsi. Ehkä pitäisi siis joskus kertaillakin niitä koiran "jo osaamia" asioita.. Turhauduin ihan täysin molmepien koirien kontaktien kanssa. Maisa oli täys sika (joutui varmaan ekaa kertaa koskaan jäähylle kesken treenin) eikä vain voinut tehdä puomin kontakteja kunnolla. Kyllä otti päähän.
Fisun kanssa ongelmaksi muodostui se, että se ei kertaakaan osannut mennä puomia alas asti, jos itse jäin taaemmas. Perusasiat ihan hukassa..... Täytyisi ottaa joku kerta kunnon kontaktisulkeiset. Huomattavasti itsenäisempää suoirutumista Fisulta, kiitos! Kun toi hiivatin pakkanen nyt väistyisi niin voisi ehkä treenatakin. Äh.
Lopputuloksena treeneistä kaikilla huono mieli. Ei kivaa ollenkaan.
Fisu ongelmoi myös alun hyppykuviossa miljoona kertaa, se ei nyt osannutkaan kääntyä oikeaan suuntaan hypyltä, vaan kääntyi aina toiseen puoleen kuin mihin ohjasin (tai ainakin luulin ohjanneeni). Vaikeita juttuja.

Ens kerralla paremmin?

Keinulle sentään saatiin hyviä toistoja, edes jotain positiivista.

Ei kommentteja: