maanantai 22. marraskuuta 2010

Omatoimiagia

Perjantaina käytiin molempien tyttöjen kanssa Purinalla vapaapäivän kunniaksi. Olikin hyvä päästä treenailemaan lyhyissä pätkissä, lähinnä tekniikkatreeniä.

Rakensin Riihimäen kisoja muistuttavan alkukuvion, eli kepeille vaikeahko avokulma, jossa sitten leikkailtiin. Nyt sujui paremmin kuin kisoissa (hylly kolmannelta esteeltä). F haki näti8sti kepeille, mutta pujotteli jotenkin tosi vaisusti, aika hiljaa. Otin myös normaalia enemmän sivuetäisyyttä, ehkä tällä oli vaikutusta.

Maisa kävi sairaan kuumana, mun piti välillä ihan tosissaan kovistella sille, että sain sen keskittymään. Maisan kanssa oli tarkoitus kokeilla myös saksalaista enenn keppejä, mutta se hyppäsi varmaan kymmenen kertaa hypyn aina takaisinpäin, kun ei malttanut kiertää seiivekettä. Kamalan vaikeaa! Lopulta onnistui jotenkuten.

Fisu sai myös harjoitella perus kääntymistä hypyllä ja hidastamista ennen hyppyä. Yritän saada sitä jotenkin ymmärtämään, että aina hypyille ei kuulu ponnistaa täysillä suoraan eteenpäin. Ihan hyvähän se olisi tässä vaiheessa oppia, kun kolmosluokka alkaa häämöttää. Huoh... Ihan hyviä onnistumisia saatiin tässäkin. Toimii parhaiten kun voin olla itse odottamassa hypyllä ja jo etukäteen kertoa, että tule hitaammin, tästä käännytään. Vauhdista hankalampaa, mutta saatiin myös sellaisia onnistumisia!

Myös kontakteja kertailtiin. A on tosi hieno, se toimii treenissä ja kisoissa. Tosin vauhtia saisi tulla vieläkin lisää, mutta tekniikka on hieno! Puomilla edelleen ongelmoi pysähtymällä liian aikaisi, juuri ennen kuin jalat maassa. Parin toiston jälkeen sain Fisu alkoi kuitenkin tulla alas asti ja vauhdilla. Keskityin myös siihen, etten itse pysähdy, vaikka koira stoppaa. Onnistuin! :-D

Keinua tehtiin myös pitkästä aikaa, se ei ole tullut vähään aikaan kisoissakaan vastaan. Alkuun F otti vähän varoen, mutta kohta tuli jo reippaammin. Ihan hyvin se sen kuitenkin suorittaa, ei siinä mitään.

Kamalan, kamalan fyysistä oli taas treenata Fisua. Olin ihan poikki reilun puolen tunnin treenisession jälkeen (eikä F edes ollut vuorossa koko sitä aikaa). Ehkä juoksunjälkeistä lehmäilyä alkaa taas jo esiintyä, tai sitten koira oli muuten vain normaalia flegmaattisempi. Kuitenkin intoa oli vähän vähän ja sain ihan tosissaan tsempata, huutaa ja taistella jotta saatiin kunnon treeni aikaan. Huh.

Maisa treenasi myös samoja juttuja, kontakteja kertailtiin senkin kanssa, ja tehtiin vähän sitä sun tätä. Kepeillä sille saa nykyään jo hyvin sivuetäisyyttä, ne on kehittyneet paljon. Hauska treeni molempien kanssa. =)

Huomisen treeneissä on luvassa melkoisen hullu rata, pelottaa miten siitä selvitään. d:

Ei kommentteja: