maanantai 10. kesäkuuta 2013

AVO1-koekertomus sekä palautteleva/viimeistelevä treeni

Sunnuntaina käytiin jälleen tokokokeessa, tällä kertaa vähän paremmalla menestyksellä. Koe oli Oulunkylässä dobbereiden kentällä, paikka oli oikein hyvä ja järjestelyt toimivia. Koiria AVOssa oli muistaakseni 13.

Fisun kanssa oltiin toisessa paikallaoloryhmässä ja yksilösuorituksissa ihan loppupäässä numerolla 11.

Paikallaolossa F meni maahan (taas!) vasta tokalla käskyllä, höh. Muuten meni hyvin, kuten muillakin koirilla.  Ärsyttävää kyllä, että se ei kuuntele ekaa käskyä tai reagoi siihen. Vaikea treenatakaan, kun treeneissä se keskimäärin on aina paljon paremmin kuulolla. Myös porukalla koirarivissä treenatessa.. Tästä siis pisteitä 8. Tuomari (Harri Laisi) kysyi vielä, että kuulinko oikein, että tuli toinen käsky. En viitsinyt alkaa valehtelemaan. :D

Seuraaminen 9. Musta F oli aika lailla hukassa ja jouduin jaksottamaan omaa liikettäni vähän sen mukaan, että se pysyi mukana. Liikkuri myös käskytti meitä väärään suuntaan yhdessä kohtaa, joten meidän seuraamispätkästä tuli vielä pidempi kuin muilla.. Mutta ihan ok kai se oli, ei vain yhtään niin hyvää kuin Fisun oikea osaaminen.

Liikkeestä maahan 9,5. Se oli hieno. :) Oli pakko vilkaista sen verran taakse, että menikö maahan, en tiedä menikö puolikas piste siitä vai oliko sitten aavistuksen hidas..

Luoksetulo 7,5. Stoppi oli oikeastaan aika hyvä! Etenkin siihen nähden, miten huonosti se on pysähtynyt viime treeneissä. Valmistelin ennen koetta muutamalla luoksetulolla takapalkalla, kaipa siitä oli taas apua. Sivulletulo olikin sitten ihan hakusessa. Ensin F tuli ehka 1,5 metrin päähän musta n. 90 asteen kulmaan vinoon, liikkuri käskytti uuden käskyn ja siitä F tuli melkein sivulle, mutta ihan vinoon... Huoh. En tiedä sekoittaako se vieläkin eteentuloon, jota tehtiin joskus vuosia sitten, vai miksei se muka osaa tulla sivulle. On tätä treenattukin, mutta ei vain onnistu. :/ Eikä se tule erityisen vauhdikkaasti stopin jälkeen luo, sitäkin voisi parantaa...

Noutaminen 10!! Olin ihan ymmälläni, mun hölmö Fisu teki täydellisen noudon! :D Huh! Olipa hauskaa, mutta yllättävää. Lähti innokkaasti kapulalle ja toi sen ihan oikein sivulle. On se siis jotain oppinutkin viime aikoina. < 3

Kaukot 7,5. Ei mennyt ekalla käskyllä maahan, kun jätin koiran paikalle ja yhdessä istumisessa tarvitsi toisen käskyn. Näiden lisäksi myös liikkui hitusen eteenpäin, siksi noin huonot pisteet. Toisaalta olin helpottunut, että meni edes noin hyvin, kun treeneissä on viime aikoina ollut kaikkea outoilua. Jotenkin tuntuu, että F vähän paineistuu kaukoista. Luulen, että se on epävarma siitä, tekeekö se oikein, kun tulee monta käskyä peräkkäin ilman mitään palautetta multa, että tekeekö koira oikein. No, treeneissä aika usein kehunkin ainakin ekasta vaihdosta ja palkkaan usein myös väleissä. En sitten tiedä onko se hyvä vai ei. Kokeessa liikkuri kyllä käskytti ohjaajat pidemmälle kuin 5 metrin päähän.

Estehyppy 8. En nyt edes muista tarkemmin, mutta luulen, että F tuli vasta tokalla käskyllä hypyn yli takaisin mun luo. Taisi ensin nousta ja pysähtyä hypyn taa. Mutta tuli sivulle asti! :)

Kokonaisvaikutelma 8,5. Olin ihan superylpeä pikkuisestani. < 3 On se vaan taidokas kaikesta huolimatta. :)

Erityisesti ilahdutti, että liikkeellelähdöt oli paljon skarpimpia kuin viime kokeessa. Ehkäpä palkkaus treeneissä heti liikkeellelähdön jälkeen on auttanut tähän. :)

Omaa vuoroa odotellessa ja meidän suorituksen jälkeen Fisu vaikutti tosi rennolta ja hyväntuuliselta. Se pyöriskeli ja makoili heinikossa ja otti iisisti. Hauska seuralainen. :)Välissä käytiin mökillä rentoutumassa ja tänään tsemppasin itseäni, jotta jaksettiin raahautua vielä illalla hallille ottamaan pieni tokotuokio. Sama treeni taisi toimia palautteluna sunnuntaisen jälkeen sekä valmisteluna torstain koetta varten. Sen verran kiireisiä päiviä tiedossa, ettei paljoa taida muuta ehtiä ennen torstaita.

Aika pikainen treeni tehtiin, kun koirakin oli väsynyt mökkireissun jäljiltä. Noutokapulaa en jaksanut kantaa mukana, muut liikkeet taidettiin kerrata. Luoksetuloa takapalkalla ja lelun kanssa. Ihan hyviä stoppeja, mutta sivulletulo ei erityisen hyvä vieläkään. Pyörittiin sitten vasemmalle paikallaan ja muistuteltiin sitä oikean paikan hakemista eri kulmista. Kyllähän se noin osaa sivulle tulla oikeaankin paikkaan, mutta luoksetuloliikkeessa se vain tunuu tosi vaikealta Fisulle. :(

Seuraamista otin ensin palkaten usein, sitten tehtiin pidempi pätkä ja palkka tuli vasta maahanmenon jälkeen. Maahan ei mennyt ekalla käskyllä, blaah. Meidän "varma" liike....

Liikkeestä seis oli hyvä, palkkasin pysähtymisestä, enkä kokonaisesta liikkeestä. Kaukoissa kehuin ekan istumisen jälkeen, ettei läsähdä heti maahan takaisin, samoin palkkasin yhden maahanmenon jälkeen. Sitten i-m-vaihto ilman palkkaa tai kehuja välissä, teki hyvin, mutta vähän taas ryömi vikalla maahanmenolla. :/
Hyppyä tehtiin namualustalla ja otettiin esteen takaa takaisin tulemista vielä erikseen. Saatiin hyviä toistoja.

Lopuksi tehtiin ihan pari agipätkää, Fisulla oli kivaa. :)

Ei nyt ehkä paras aikataulutus, kun jo parin päivän päästä seuraava koe, mutta käydään nyt katsomassa. Sitten suunnitellaan seuraavia kuvioita. Olisihan se TK2 kiva saada kasaan, mutta katsotaan nyt. :)

3 kommenttia:

Petronella kirjoitti...

Tuolla 25.6. kokeessa on kuulemma tosi kiva liikkuri. ;)

Ja kai olet treenannut paljon erikseen ja erilaisilla matkoilla sitä luoksetulon vikaa pätkää, eli seisomasta sivulle?

Noora kirjoitti...

Vai sellaista huhua on liikkurista liikkeellä. :D Lähdemme samana iltana Fisun kanssa lasten leiriohjaajiksi, joten täytyy vielä miettiä, onnistuuko kalenteriin mahduttaa kokeessa pistäytyminen.

En ole kyllä erikseen osannut tuota loppupätkää treenata, jos sitä tarkoitit. Varmaankin pitäisi!

Petronella kirjoitti...

Oispas kiva jos ehtisitte. :)

Ja juu, se seisomisesta kutsuminen kannattaa treenata erikseen! (Niin kuin kaikki liikkeiden eri palaset.)

Siinä on kuitenkin vaikeutena se, että seisominen on vieraampi lähtöasento luoksetulolle ja lyhyt matkakin on monille koirille hämmentävä asia jos ei ole erikseen opetettu. Ja jos sitä loppua treenaa puolestaan paljon kokonaisena liikkeenä eli kutsuu pysäytyksen jälkeen alkaa stoppi sitten helposti valua.