tiistai 22. kesäkuuta 2010

Alikiitoa

Fisulla oli eilen melkoiset pienryhmätreenit, meitä oli kolme paikalla kouluttajan lisäksi. Teemana oli takaakierrot. Eka otettiin ihan helppo pätkä, jossa kaksi mutkaputkea vastakkain, joiden välissä 2 hyppyä vierekkäin. Aloitettiin putkesta, välissä takaakierto (oikeastaan twist) ja putkeen ja sama toiseen suuntaan. Yllättäen huonosti F lähti kiertämään, ilmeisesti en ole näitä pahemmin sille opettanut ja taisin ohjata niin kuin Maisaa. Fisu täytyykin siis saattaa pidemmälle, jotta tajuaa. Fisu täytyi myös selkeämmin kutsua vielä hyppäämään riman yli sen jälkeen kun sen sai hypyn toiselle puolelle. Näitä voisi vaikka treenailla joskus. :-D Sitä vain olettaa, että koira osaa tämmöiset jutut, mutta eihän se opettamatta...

Seuraavaksi tehtiin 7 esteen ratapätkä, jossa tuli kertailtua takaakiertoja. ihan kiva rata, mutta tuli myös paljon valsseja, joista taas todettiin, että ne ei sovi Fisulle erityisen hyvin. Olisiko syynä se, että itse käännyn koiraa kohti, vai mikä, mutta vähäisen ne sen menoa hidastavat. Täytyy joskus ottaa ihan erityinen treeni ja vertailla takaaleikkauksien, poispäinkäännösten, sylkkärien ja valssien eroja Fiskarssin kanssa. Tehtiin rata ainakin kolme kertaa alusta loppuun ja koiralla säilyi meno oikein hyvin! Fisu on muutenkin edistynyt huimasti vireen kanssa. Enää ei tarvitse olla niin varuillaan treeneissä, kyllä se koira tuntuu jaksavan. =) Mu-ka-vaa!

Loppuun tehtiin Fisulle kunnon vauhtipätkä, 2 suoraa putkea ja hyppyjä. F teki tosi intona, irtosi hienosti ja vauhtia riitti! :)

Väleissä otettiin toisella puolella kontaktien kertailua. Hallille oli tullut uusia esteitä, Agimetin kontaktisarja, jossa on sellainen muovipäällyste. Koeajettiin niitä Fisun kanssa. Keinu kolahtikin vähän erilailla kuin muut, mutta ei Fisua pahemmin haitannut. Vähän se kuunteli sitä eri tavalla kuin muuten, mutta teki kuitenkin hyvin. Kontaktit toimi, nyt myös puomilla pysähdyttiin heti oikeaan kohtaan ja tultiin aika hyvällä vauhdila loppuun asti. A on tosi hyvä ja nopea!. Oikea tehotreeni oli, hyvä niin!

Ei kommentteja: