maanantai 14. heinäkuuta 2008

Pentutreenejä sun muuta

Treenejä:
Torstaina päästiin taas pitkästä aikaa pentutottikseen. Paikalla oli ihan hyvin muitakin pentuja (pumeja) ja treenit oli ihan hyödylliset. Harjoiteltiin sivulletuloa (Fisu ottaa aina tosi hyvän perusasennon namun avulla), kontaktikävelyä (sujuu aika hyvin, harvoin F on muista kovin kiinnostunut kun mulla on namuja... ;) ), kontaktia muutenkin ja ihan perusasennossa sivulla pysymistä. Fisu keskittyi taas tosi hyvin vaikka oli tunnin ennen tokoa riehunut agihallilla ja maisan kanssa konalan pelloilla. Mutta kotona pentu olikin sitten aika poikki...

Tänään mentiin sitten Purinalle pitämään pennuille pienet agitreenit. Mukana oli siis Fisu sekä Chili-pumi ja Rasseli-russeli. F sai harjoitella eteenmenoa siivekkeiden välistä ja vähän putkea. Hauskaa oli, pentu innostui eteenmenon namukupista niin kovasti, että ryntäsi sinne vielä syömään rasselinkin namut kun silmä vältti.. Putkeen se meni kohta jo itekseenkin vaikkei sitä enää harjoiteltu. Tehtiin myös pussi pariin kertaan kangas ylhäällä.

Maisan kanssa otin pari kertaa puomin alastuloa (lähetän sen nykyään lätkälle niin että jään itse taaemmas, mikä sujuu ihan ok:sti muttei vielä ilman lätkää ollenkaan) ja matalaa A:ta, minkä kanssa ei olla vielä edistytty mihinkään. Lelun kanssa vauhti on hyvä, mutta pysähtymisestä ei ole tietoakaan, kun taas lätkän ja namun kanssa vauhti on tosi hidas. Vähän turhauttaa tämä tilanne kun tuntuu ettei oikein mistään ole kauheasti apua Maisan hidasteluun... Päätinkin nyt pitää vähän taukoa ja jatkaa sitten kun taas ohjatut treenit jatkuvat. katsotaan jos se vähän saisi Maisaan vähän reippautta ongelmakohdissakin.

Treenien jälkeen koirat pääsivät vielä juoksentelemaan ja kotona oltiin taas hetken väsyneitä. Mutta kyllä tolla pennulla riittää virtaa!


Muuta:
Pe-la oltiin taas mökillä ja seikkailtiin myös Heinolassa tuttuun tapaan. Kiva kun täytyy mennä Heinolaan asti, että pentu pääsee ihmisvilinään. :D (No ei nyt ihan..)
Tytöt olivat mukana torilla ja ravintolan terassilla sekä taidenäyttelyssä. Ja olivat tietty nätisti. Ihmiset on aina vuoron perään jommasta kummasta kovin kiinnostuneita, harva kuitenkaan rotuja tunnistaa.

Pentu on oppinut kurkottelemaan ruokapöydille, mikä ei taas ole niin hauska juttu. Sen suusta on nyt löytynyt mm. puolikas pullapitko, domino-keksipaketti, leipää eli pitäisi varmaan opetella laittamaan ruoat vähän kauemmas pöydänreunoista kun ei pentua kuitenkaan voi aina olla vahtimassa..

Ulkona pentu syö myös kaiken mitä eteen tulee. Olen kaivanut sen suusta mm. 3 kuollutta (tielle liiskaantunutta) sammakkoa, hauen leukaluun, ällöttävän haisevan simpukan, roskia ja kaikenlaista muuta todella inhottavaa. Hyi.

Hampaita on tippunut jo kiitettävästi, tosin vain muutama on löytynyt. Turkki alkaa jo pikkuhiljaa muistuttaa aikuisen mutiaisen karvapeitettä ja pentumaisuus ulkonäössä alkaa jo vähän hävitä.

Huomenna mennään rokottamaan vielä molemmat koirat, mistä Maisa tulee riemastumaan (eli ei).. Maisa on jo päässty kammostaan näyttelypöytiä kohtaan, mutta eläinlääkärin pöytä on varmasti kamalin paikka minkä se tietää, raukka.

Kesälle on vielä suunnitelmissa muditapaaminen, pentutapaaminen, pentunäyttely, ehkä jotkut kisat, treenejä ja kaikennäköistä koiramaista ohjelmaa. Vielä pitäisi useammin käydä kävelyllä pelkän pennun kanssa ja käyttää sitä aktiivisemmin sosiaalistumassa. Mutta näitä varmasti ehditäänkin tekemään.

Ei kommentteja: